-->

Ja es hora de que passem a altres mitjans...

A partir d'ara, aquest blog no s'actualitzarà.

29 d'abril de 2015


La FaPaC decideix continuar recollint signatures per la igualtat d'oportunitats i interposar un recurs al Tribunal Constitucional per l'anul·lació de la ILP en defensa de la democràcia i el dret a la participació política

La Junta General Extraodinària del 4 d'abril manifesta el seu desacord amb la
decisió del Parlament i, en senyal de protesta, anima els seus associats a continuar recollint signatures i a lluitar per la democràcia, la igualtat d'oportunitats i contra la discriminació en el sistema educatiu català.

Benvolgudes i benvolguts,

Us informem que la Mesa del Parlament ha fet cas omís a les al·legacions que vam presentar perquè reconsiderés el bloqueig a la nostra ILP 6a hora per a tothom. Per la igualtat d’oportunitats en el sistema educatiu català. Ha mantingut la seva decisió de cloure el procés de recollida de signatures de la iniciativa.
La FaPaC expressa el seu màxim desacord i la seva indignació davant de la decisió del Parlament. Aquesta decisió trenca amb el sentit i la raó de ser de les Iniciatives Legislatives Populars: fer possible que els ciutadans puguin exercir el seu dret de participació en els afers públics (arts. 23 Constitució i 29.1 Estatut) i demostra un escaig, per no dir nul, esperit democràtic per part dels representants polítics (arts. 1 Constitució i 2.4 Estatut).
El 29 de novembre de 2011 el Parlament ens dóna el vistiplau i admet a tràmit la nostra ILP; a finals de gener crida els fedataris a signar el seu compromís com a tals. Dos mesos després de l’inici de la tramitació de la iniciativa com a proposició de llei, el Parlament decideix aturar-la sabent que pel camí es quedaran milers de signatures. A mitjans del mes de març ja en teníem recollides entorn a les 15.000! Entenem que per al Parlament no en tenen cap valor. Però la quantitat no és el més important. Un Parlament democràtic no pot aturar una ILP que està en tramitació i que encara no està formalment validada com a tal en no tenir les 50.000 signatures exigides per la llei.
És la primera vegada que una ILP és ATURADA d’aquesta manera, en el mig de la recollida de signatures i per raons econòmiques. Darrera de l’oposició del Govern hi ha RAONS IDEOLÒGIQUES i la DEFENSA D’UN MODEL DE SISTEMA EDUCATIU que afecta i qüestiona directament les arrels de la xarxa d’escoles públiques del nostre país i que té poc a veure amb la defensa d’un dret a l’educació en escoles públiques, laiques i gratuïtes.
NO PODEM ACCEPTAR que per raons econòmiques els alumnes de les escoles públiques siguin discriminats respecte als que estan escolaritzats en escoles concertades –també finançades amb fons públics- i acabin fent 175 hores menys a l’any i, per tant, quasi un curs sencer menys en els 6 anys d’escolarització. Fer 5 hores, envers de 6, és DISCRIMINATORI. No podem acceptar cap discriminació, especialment en relació a tot això que afecta el dret a l’educació i a la igualtat de tots els alumnes de Catalunya.
Davant d’aquest ATAC A LA DEMOCRÀCIA, la FaPaC anirà fins on sigui necessari per defensar el dret a la participació política de la ciutadania i, especialment, d’entitats de la societat civil com la nostra.
La Junta General de FaPaC acorda:
Interposar un recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional per defensar el nostre dret a la participació política i qüestionar la decisió de la mesa del Parlament que fa una interpretació molt àmplia dels articles 102.1 i 102.2 del Reglament del Parlament i que bloqueja la tramitació d’aquesta, però podria ser de qualsevol altre ILP.
Continuar amb la recollida de signatures fins al dijous 21 de juny de 2012, termini oficial que teníem per tancar la nostre ILP i presentar les signatures recollides al Parlament. La nostra veu ha de ser escoltada i cap decisió equivocada del Parlament pot impedir que aquest missatge arribi a tota la ciutadania.
Des d’un punt de vista jurídic, aquestes signatures ja no tenen el mateix valor que abans. Hem d’explicar a totes les persones que signin que la ILP ha estat aturada, però que pensem que per aquesta raó continuar recollint signatures té un important valor simbòlic.
No solament lluitem per la igualtat i contra la discriminació dels alumnes de les escoles públiques, sinó que ara també amb les signatures defensem la democràcia i manifestem el nostre dret a participar en la vida política d’aquest país.

Sol·licitar mesures cautelars al Tribunal Constitucional per continuar recollint signatures.

Portar al notari totes les signatures recollides, establint dos moments per fer aquest registre. Primer portarem les signatures recollides fins el 21 de març de 2012 –data d’arribada de la resolució de la Mesa del Parlament a FaPaC informant que clou la tramitació de la ILP- i, després, notificarem totes les altres recollides fins al final del termini establert a mitjans de juny.
Per això, us demanem que ens feu arribar immediatament tots els plecs que tingueu amb
signatures per portar-les al notari.

Realitzar properament una trobada amb els fedataris i voluntaris de la ILP i amb totes les AMPA implicades per informar sobre tot el que ha suposat aquesta situació.
US ANIMEM A CONTINUAR ENDAVANT AMB LA RECOLLIDA DE LES SIGNATURES PER DEMANAR LA IGUALTAT D’OPORTUNITATS EN L'EDUCACIÓ
LLUITAR CONTRA LA DISCRIMINACIÓ EN EL SISTEMA EDUCATIU CATALÀ
REIVINDICAR EL NOSTRE DRET A LA PARTICIPACIÓ POLÍTICA
DEFENSAR LA DEMOCRÀCIA

* Podeu consultar a la web de FaPaC (www.fapac.cat) i de la ILP (www.6ahoraperatothom.cat) tota la DOCUMENTACIÓ LEGAL per conèixer amb detall com ha estat el procés d'admissió i denegació de la tramitació de la ILP.

Publica un comentari a l'entrada

Són benvinguts tots els comentaris, dubtes i opinions, sempre que siguin respectuosos.

.
.
.

 
.
La Junta de l'AMPA es fa responsable del contingut de les entrades d'aquest bloc.
La Junta de l'AMPA es reserva el dret de no publicar tots aquells comentaris i aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discriminatoris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, al seu judici, no resultessin adequats per a la seva publicació.
La Junta de l'AMPA en qualsevol cas, no comparteix necessàriament les opinions emeses pels usuaris del bloc, a través dels seus comentaris, que són obra i responsabilitat exclusiva dels seus autors.
.
.
disseny i adaptació de plantilla design and template adaptation
.