-->

Ja es hora de que passem a altres mitjans...

A partir d'ara, aquest blog no s'actualitzarà.

29 d'abril de 2015

El passat dissabte 9 d'abril es va celebrar a Lleida la 33a Assamblea General de FaPaC, la federació d'AMPAs de Catalunya, a la qual vam assistir tres membres de l'AMPA de la nostra escola. En aquesta assemblea, entre altres coses, es va aprovar per unanimitat el següent manifest, que es va lliurar aquell dia mateix a la Consellera Irene Rigau, que clausurava l'acte (amb un discurs d'aquests una mica buits on no va fer cap esment a la 6a hora i en canvi sí que va dir que fins i tot l'Obama està fent retallades).

La FaPaC no acceptarà les retallades en educació


La FaPaC és conscient de la difícil situació financera en la qual ens trobem, però és justament ara quan cal invertir en un sistema educatiu excel•lent a l’abast de tota la població que actuï com a impulsor del desenvolupament del país, que garanteixi l’ascensor social i que esdevingui la principal via de cohesió.

Malgrat que s’ha anunciat que les retallades no afectaran als serveis essencials de l’educació, tenim dades de reducció de plantilles docents. Només es cobriran el 50% de les vacants, mentre que s’anuncien incentius a la jubilació pel curs vinent. No s’està cobrint un percentatge significatiu de baixes de personal no-docent (al voltant del 15% de secretaria i neteja) i no es cobreixen places de tècnics d’educació infantil, argumentant que no són “personal docent” quan fan una feina molt important de suport a les aules de parvulari. La mateixa Consellera ha anunciat públicament als directors que les despeses de funcionament s’han de reduir un 20% del global de l’any sense concretar quin és el pressupost real de cada centre per tot l’any ni com afrontaran els pagaments de consums tan importants com són aigua, llum, calefacció i telèfon.

Aquesta manca de dotació pressupostària dificulta la reducció del fracàs escolar, un objectiu compartit per tota la societat catalana. Estem d’acord que no es tracta només de recursos, però la pregunta és si ho podrem aconseguir si reduïm recursos, com ara la sisena hora de classe a Primària.

Des de fa molts anys, la FaPaC ha advertit que la segregació escolar és un greu problema de país. La darrera administració educativa va ignorar aquesta situació. El nou criteri de desempat en el procés d’inscripció podria aguditzar la segregació. Des de la FaPaC fem una crida a un gran pacte nacional que solucioni aquest tema que afecta de ple en la qualitat del sistema educatiu català i la igualtat d’oportunitats real entre les persones.

També estem seriosament preocupats pel futur de les mateixes AMPA. Encara no ha sortir la convocatòria de totes les subvencions ordinàries (reutilització de llibres de text, acollida matinal, activitats extraescolars, beques de menjador, etc.) i, a hores d’ara, no tenim cap compromís de manteniment d’aquests ajuts, ni molt menys d’un pla governamental que garanteixi aquest servei a totes les escoles del territori. En aquest sentit, volem emfatitzar que una reducció significativa de les subvencions pot derivar en problemes econòmics severs per a moltes associacions i la conseqüent desaparició de serveis essencials que les AMPA desenvolupem en els diferents centres educatius.

Per tot això, la FaPaC demana al Govern que aposti decididament per mantenir el servei públic d’educació en les condicions de qualitat que la societat catalana i el moment que vivim requereixen. Cal que mantinguem i augmentem els recursos pendents per a la millora de l’èxit escolar, cal que siguem capaços de reduir de forma clara la segregació escolar, que hi hagi un pla calendaritzat i pressupostat per a la reducció dels més de 1.000 barracons actuals. És convenient treballar en un marc de tranquil•litat, sense partidismes ni corporativismes amb l’objectiu de construir un sistema educatiu que garanteixi l’èxit escolar i la igualtat d’oportunitats per a tothom.

Les més de 2.030 AMPA que integrem la FaPaC seguirem treballant des dels diferents centres educatius del territori per garantir el ple exercici del dret dels nostres fills a una educació de qualitat.



Lleida, 9 d’abril del 2011

Publica un comentari a l'entrada

Són benvinguts tots els comentaris, dubtes i opinions, sempre que siguin respectuosos.

.
.
.

 
.
La Junta de l'AMPA es fa responsable del contingut de les entrades d'aquest bloc.
La Junta de l'AMPA es reserva el dret de no publicar tots aquells comentaris i aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discriminatoris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, al seu judici, no resultessin adequats per a la seva publicació.
La Junta de l'AMPA en qualsevol cas, no comparteix necessàriament les opinions emeses pels usuaris del bloc, a través dels seus comentaris, que són obra i responsabilitat exclusiva dels seus autors.
.
.
disseny i adaptació de plantilla design and template adaptation
.